Borstvoedingsbeha kopen: hierop moet je letten

Door -
©iStock
Een mooie beha kopen die ook nog eens comfortabel zit is al een opgave op zich, laat staan als je op zoek moet naar een borstvoedingsbeha. We zetten enkele tips op een rijtje en we delen graag onze favorieten.

Wanneer koop je een borstvoedingsbeha?

De grootte van je borsten neemt toe tijdens de zwangerschap, maar kan ook nog eens toenemen tijdens de borstvoeding. Gemiddeld is dat één cup, maar dat is bij iedere vrouw anders. Ook je omtrek kan veranderen. Kies dus voor een beha die nog speling heeft.

Wil je een beugelbeha? Die moet echt op je ribben zitten en niet op je borstweefsel, dus dan wacht je best tot een week na je bevalling om een borstvoedingsbeha met beugel te kopen.

Met of zonder beugel?

Tijdens de kraamweek draag je beste een voedingsbeha zonder beugel. Tussen de derde en vijfde dag na je bevalling krijg je stuwing. Je borsten zijn dan erg gezwollen en voelen pijnlijk aan, en daardoor kunnen je borsten nog een cupmaat toenemen. De typische stuwing na de bevalling verdwijnt ongeveer na 48 uren. Tijdens deze dagen mag je zeker geen beha dragen die knelt.

Ook ‘s nachts draag je best een voedingsbeha zonder beugel omdat de beugel (als je op je zijkant ligt) op je borstweefsel gaat drukken. Dat kan de melkkanaaltjes afknellen.

borstvoedingsbeha
Getty Images

Goed om te weten:

  • Wil je een voedingsbeha dragen als zwangerschapsbeha omdat ze zo comfortabel zitten? Draag ze in het begin van je zwangerschap dan op een strakker haakje zodat je ze kunt verstellen als je borsten groeien.
  • Koop meerdere voedingsbeha’s, bijvoorbeeld eentje met goede ondersteuning voor overdag en eentje zonder beugel voor in de nacht.
  • Laat je goed adviseren, want je borsten kunnen tijdens de stuwing wel tot twee cupmaten groter worden.
  • Let erop dat je voldoende ruimte hebt om er comfortabel borstcompressen in kwijt te kunnen.

Onze favorieten

1 / 5
Klassieker

€ 42,65 – Anita

Naadloos

€ 26,99 – Mamalicious

Sportief

€ 19,99 – H&M Mama

Voorgevormd en sexy

Vanaf € 44,95 – Cache Coeur

Lieflijk

€ 29,99 – Hunkemöller

Meer lezen over borstvoeding?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here