Oeps, geen draagdoek bij? Zo los je het op

Door -
draagdoek
Getty Images
Heel wat mama's zweren bij de draagdoek! Het is namelijk hét redmiddel om je baby te troosten, geborgenheid te bieden of in slaap te wiegen én je handen vrij te houden. Maar wat als jullie op stap zijn en merkt dat je hem vergeten bent?

Geen draagdoek? Doe dan dit

Een draagdoek is een praktisch hebbeding om je kindje overal mee te nemen of om gewoon in huis rond te lopen. Zo heb jij lekker je handen vrij om eventjes een boterham te eten of de was te vouwen. Ondertussen zit je kleintje helemaal veilig tegen jou aan. Vroedvrouw Rosanne doet in deze video alle voordelen, euh, uit de doeken. 😉

Maar het kan natuurlijk weleens gebeuren dat je hem — moe dat je bent — niet in de luiertas gestopt hebt. Gelukkig kun je dat makkelijk oplossen met behulp van een grote tetradoek die je hoogstwaarschijnlijk wél permanent op zak hebt. Deze multifunctionele doeken kun je dus niet alleen gebruiken om het mondje te vegen, als hydrofiele luiers of als dekentje, maar ze zijn dus ook een geweldig alternatief voor je draagdoek of -zak. Waarvoor je ze nog meer kunt gebruiken, ontdek je in dit artikel.

Hieronder zie je hoe mama Nouska het aangepakt heeft:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ga NOOIT weg zonder draagdoek als je een baby hebt. Dat is wel zo’n beetje het belangrijkste motto dat wij hebben. Of een grote hydrofiele doek, dat kan blijkbaar ook. Want de plek met het hoogste slagingspercentage als het om in slaap vallen gaat, is de drager, dicht tegen een van ons aan. En die waren we gisteren vergeten… Maar gelukkig hoeft het niet allemaal zoals het hoort en als er iets mist, verzinnen we wel wat. Want babyspullen, die zijn overrated. Handig, maar niet noodzakelijk. Echt, heus niet. Kijk maar eens naar zoveel andere vrouwen, overal op de wereld. We kunnen een hoop van elkaar leren. Of eigenlijk ook van onszelf, als we verder durven te kijken dan naar “hoe het hoort” en wat creatiever denken. Wat meer durven en proberen. Buiten de hokjes. Kijken naar wat wij of ons kind nodig hebben, niet de maatschappij. Authentiek moederen. Vanuit je hart, de natuur en onvoorwaardelijke liefde. We hebben niet altijd spullen, methodes of regels nodig. We komen er wel uit, zelfs zonder draagdoek. Als we maar luisteren naar ons moederhart. #draagdoek #draagmama #sling #ringsling #mompower #mamadingen #mamaleven #momlife #realmom #eerlijkouderschap #babybijme #ouderschap #moederen #moederschap #moederendochter

Een bericht gedeeld door Nouska•Instablog•moederschap (@leven.met.spikkels) op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
 Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here