Draagzak kopen: hierop moet je letten

Door -
draagzak hierop letten
©boba.com
Het aanbod aan draagzakken is groot! Zie je door het bos de bomen niet meer? Wij geven jou enkele tips, zodat je weet waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwe drager.

8x dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een draagzak

Welke kledingmaat draagt jouw kind?

Vanaf maat 68 zullen de meeste ergonomische draagzakken goed passen. Maar heel wat dragers kun je al gebruiken vanaf de geboorte. Sommige dragers bieden een geïntegreerde of een aparte insert aan, maar de meeste systemen werken tegenwoordig prima zonder. Hierbij kun je het rugpand onderaan versmallen.

Is de draagzak ergonomisch?

Het rugpand moet doorlopen van knieholte tot knieholte om ervoor te zorgen dat het kindje goed ondersteund wordt. Je kleintje moet een natuurlijke M-positie of kikkerhouding aannemen, met de knieën hoger dan de billen. Het rugje moet de natuurlijke bolling kunnen aanhouden, dus is een verharde rugpand geen goed idee.

Wie gaat de draagzak dragen?

Een voorgevormde draagzak met gespen is makkelijk in gebruik. Maar als je partner groter is en de baby ook regelmatig wilt dragen, moet je er rekening mee houden dat je ‘m telkens opnieuw zult moeten afstellen. Er bestaan ook dragers met een heupband met gespen en schouderbanden die je kunt knopen. Sommigen vinden dit een nadeel omdat je met enkele langere banden blijft zitten, maar voor mama’s en papa’s die veel in lengte verschillen is het een handig alternatief.

De stof

Sommige zakken zijn gemaakt van draagdoekstof, andere zijn wat steviger en gemaakt van canvas. Beide opties zijn goed; alles hangt af van je persoonlijke voorkeur.

De prijs

Je vindt draagzakken aan allerlei tarieven. Probeer niet te veel te letten op de prijs, maar hecht er vooral belang aan dat het product comfortabel is voor zowel jou als je kleine schat.

Zowel op de buik als op de rug dragen

De meeste draagzakken kun je zowel op de buik als op de rug dragen. Je kind op de rug dragen kan vanaf het moment dat het zelfstandig kan zitten.

Met het gezicht naar buiten toe?

Eigenlijk wordt dit afgeraden! Draag je kindje met z’n gezichtje naar je toe, zodat hij zich geborgen en beschermd voelt. Merk je dat zoon- of dochterlief graag naar alles kijkt? Draag je kind dan op de rug. Wordt hij/zij moe? Dan kan hij of zich dicht tegen je aanvleien.

Meegroeien met je kind

Een draagzak waarvan je de breedte van het zitgedeelte kunt aanpassen, kan met je kindje meegroeien. De meeste merken kun je gebruiken tot zo’n 15 à 20 kg, alleen wordt het dragen dan minder ergonomisch voor je kind. Daarom schakelen heel veel ouders over naar een peuterdrager vanaf kledingmaat 86-92 (ongeveer).

Tip van de redactie

Ook wij nemen graag eens de proef op de som. Daarom stuurden de mensen van dragenenzo.nl ons deze ergonomische drager van Boba X Seville op. En goed nieuws want voor al wie geen fan is van (drukke) printjes: het assortiment bestaat ook uit effen dragers! Mooi pluspunt: je hebt geen insert nodig en de draagzak groeit mee met je kindje.


©boba.com

Boba X Seville – € 160 – Shop hier

Bronnen: blabloom.com

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here