Wat heb je nodig als je met je baby naar huis gaat?

Door -
nodig baby
Getty Images
Het is zover, de bevalling is achter de rug en je mag je baby'tje eindelijk mee naar huis nemen. Daar staat je ook nog een heus avontuur te wachten! Wij vertellen je alvast wat je allemaal nodig hebt als je met je kersverse spruit naar huis gaat.

14 must-haves als je met je baby naar huis gaat

1 / 14
nodig baby
nodig baby
nodig baby
nodig baby
nodig baby
nodig baby
nodig baby
nodig baby
1. Autostoel

Baby’s moeten verplicht in een autostoel meereizen met de auto. Voor een pasgeborene kies je best een autostoel van groep 0+, die kun je achteraan installeren.

Joie I-Gemm autostoeltje Signature Noir – € 169,95 bij babypark.nl

2. Draagzak of -doek

Heb je graag je handen vrij terwijl je met de baby rondloopt? Dan is een draagzak of draagdoek echt een must.

Haven draagzak  – € 149 bij babymatters.com

3. Kinderwagen

Onmisbaar voor uitstapjes of lange wandelingen: een kinderwagen. Er zijn talloze modellen en merken op de markt, dus je vindt er vast wel eentje die bij jouw levensstijl (en budget) past.

Qute Q-Cruiser – € 449 bij baby-dump.be

nodig baby
4. Borstvoedingskussen

Een groot voedingskussen is een must! Je kunt er tijdens je zwangerschap mee slapen en daarna kun je er je kleintje op een comfortabele manier de borst mee geven.

Doomoo voedingskussen – € 68 bij baby-dump.be

5. Borstvoedingskledij

Aangepaste kledij is handig om op ieder moment discreet je kleintje te kunnen voeden. Enkele borstvoedingsbeha’s, -truitjes of -jurkjes zijn alles wat je nodig hebt. En o ja, borstcompressen zijn ook wel een aanrader bij lekkende borsten.

H&M Mama voedingsjurk – € 29,99 bij hm.com

nodig baby
6. Borstpomp

Als je borstvoeding geeft, is afkolven een aanrader. Het vermindert stuwing en pijnlijke tepels en het is bovendien handig voor als je terug aan het werk gaat. Je kunt zelf een borstpomp kopen of er eentje ontlenen via je ziekenfonds.

Medela dubbele elektrische borstkolf – € 189 bij babypark.nl

7. Wipstoeltje

In een wipstoeltje kan je baby lekker ontspannen of spelen terwijl jij je handen vrij hebt. Handig als je even wilt opruimen of rusten, maar je de baby liever niet in bed legt.

Maxi-Cosi wipstoel – € 109 bij orchestra.com

8. Slabbetjes

Baby’s zijn nu eenmaal niet de properste eters en soms durft er al eens wat melk of spuug terug te komen. En dan meestal nog wanneer je je baby nét propere kleertjes hebt aangedaan … Een goed slabbetje behoedt je al voor heel wat ongelukjes.

Transparant, kunststof slabbetje- € 4 bij hema.com

9. Rompers

Waarschijnlijk heb je er tijdens je zwangerschap zelf al een aantal gekocht — of anders sowieso je moeder of schoonmoeder — maar rompertjes zijn echt onmisbaar als je net een baby hebt gekregen. Ze zijn handig, zacht en comfortabel.

Romper – € 3,49 bij zeeman.com

nodig baby
10. Luiers, babydoekjes en luiercrème

Dit zijn zonder twijfel dé essentials voor jonge ouders. Je denkt vaak dat je wel voldoende luiers in huis hebt, maar geloof ons: je hebt er nóóit genoeg.

Galenco luiercrème – € 8,45 bij kruidvat.be

11. Luiertas

Bye bye handtas en hallo luiertas! Als moeder moet je nu eenmaal op alles voorbereid zijn, dus moet je véél meesleuren. Luiers, flesjes, fopspeentjes, speelgoed en ga zo maar door. Een grote, handige luiertas is dus een must!

Jollein teddy luiertas – € 36,95 bij degeleflamingo.com

nodig baby
12. Nagelknipper

De nagels van een baby groeien erg snel, dus is het belangrijk om ze kort te houden zodat hij zichzelf niet kan krabben. Er bestaan speciale nagelknippers, maar als je dat toch te eng vindt, kun je ook een vijltje gebruiken.

Luma baby manicureset – € 9,99 bij baby-dump.be

nodig baby
13. Digitale thermometer

Koorts bij pasgeboren baby’tjes kan wijzen op iets ernstigs en vraagt de nodige medische aandacht. Met een digitale thermometer (voor rectaal gebruik) kun je de temperatuur van je kleintje nauwkeurig opvolgen.

Beaba digitale koortsthermometer – € 10,50 bij blabloom.com

nodig baby
14. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken kun je voor álles gebruiken. Als inbakerdoek, bescherming tegen de zon, slabbetje, dekentje voor onderweg, om af te drogen na het badje … Onmisbaar dus!

3-pak hydrofieldoeken 60x60cm – € 10 bij hema.com

Baby in huis? Deze artikels moet je lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!